Galéria-Gallery  |  Blog  |  Magamról  |  About me

Hegyek világa

Mountains World

 

Nem lehet véletlen, hogy elődeink az istenek lakhelyét gyakran a fenséges hegyek elérhetetlennek tűnő magasába képzelték el.

 

Első igazi hegyeimre kedvesem csalogatott fel, engem a tériszonyost, majd nagy nehezen le is vezetett onnan, hogy azóta is együtt járjuk a hegyek világát.

Persze oda sem megyek soha fényképezőgép nélkül!

A hegyen felfelé kaptatva néha azon gondolkodom, miért kellett újból nekivágnom? Mit keresek megint több ezer méter magasan, súlyos zsákkal a hátamon? Ez különös hangsúlyt kap, mikor elázva és átfagyva számolom a lépéseket, miközben a hideg szél jeget vág a számba, ha nyitott szájjal mernék lélegezni.

Emlékezetes pillanatok ezek, amiket igazán az ért meg, aki már legalább egyszer eljutott a buggyant megszállottságnak erre a fokára!

De felérve fellélegzem, körülnézek és minden nyűg, kétség, fáradtság, fájdalom feledésbe merül.  Megjöttem, újra itt vagyok! Ez igazán felejthetetlen érzés!

Kérdezték, ugyan már miért? Mi van ott, amiért ennyire megéri?

Az utamat keresztező friss medve és farkasnyom, az előttem elgaloppozó zergecsapat, a szirti sas röpte, a mormoták füttye, a milliószám nyíló vadvirág között hófoltban hiúz nyoma, a fűben megbújva napfürdőző vipera, a hegyoldalban bocsát terelgető medve, az éjjeli farkasüvöltés. A kristálytiszta éjszakai égbolt milliárd csillaga, a Tejút fénye, a dermesztően hűvös hajnalok és alkonyok lángoló fényjátéka, a vízesés szüntelen dübörgése, a viharos szél bömbölése.

Vagy máskor éppen a hegyek végtelen mély csendje... és az érzés, hogy a világ a lábad alatt terül el!

Hó alól kifolyó vízben fürdök, forrásvizet iszom, olykor nulla fokos menedékben alszom... Minden pillanatban érzem, hogy élek, de nagyon! EZ van ott!

Ezekkel az emlékekkel sosem leszek szomorú öregember!

Majd lefelé indulva, máris azon gondolkodom, mikor jöhetek vissza? És visszamegyek, amint tehetem, míg a vállam bírja a terhet és a lábam vissza tud vinni!

Mert maradt bőven csúcs, gerinc és völgy ahol nem jártam, virág, vad és madár, ami nem került a fényképezőgépem elé, forrás amiből nem ittam, patak és tó amiben nem fürödtem, táborhely és menedékház ahol nem aludtam...

Mert van képem, amit megálmodtam és négy év után végre elkészült, de már tudom azt is, hogy legközelebb mitől lesz jobb. Talán meglehet újabb három-négy éven belül úgy is, de ha nem hát később.

Mert én biztosan visszamegyek oda, arra a hegyre, ahhoz a vízeséshez, hogy megkapjam AZT a pillanatot, úgy ahogy látni és megörökíteni szeretném!

 

OM_14-06-23_IMG_4764-Pano_w12

 

 

 

     

 

 

     

 

 

__________________________________________________________________________________________________________

 

Ezen a weboldalon található képek és egyéb tartalom felhasználása csak a szerző engedélyével lehetséges.

 

The use of all photos and contents on this webpage isn't allowed without the permission of the photographer.

 

 

mystat